Müslümanlar Talibanı yanlış buluyor

  • Ana Sayfa
  • Müslümanlar Talibanı yanlış buluyor
Müslümanlar Talibanı yanlış  buluyor
İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin ülkede yaşayan Müslüman toplum arasında bir anket yaptırdı. İşte ilginç sonuçlar;Abone ol

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin ülkede yaşayan Müslüman toplum arasında yaptırdığı araştırmanın sonuçları, İngiliz Müslümanların yüzde 75’inin Batı’nın Pakistan ve Afganistan’a yönelik askeri müdahalelerini yanlış bulduğunu ortaya koydu.

İngiltere’de yaşayan Müslümanların yüzde 78’i de Taliban güçlerinin Afganistan’daki NATO askerlerine yönelik saldırılarının yanlış olduğu yolunda görüş bildirdi.

Ankete katılanların 10’da 9’u gibi büyük bir çoğunluğu ise, Taliban militanlarının Pakistan topraklarını işgalinin yanlış olduğunu dü google reklam şündüğünü söyledi.

Araştırmayı BBC için yapan ICM kuruluşunun sorularını yanıtlayan 16 yaşın üstündeki 500 İngiliz Müslüman’ın yüzde 66’sı El Kaide ile yapılan mücadeleyi desteklediğini belirtirken, yüzde 16’lık bölümü ise bu mücadeleye karşı olduğunu belirtti. Yüzde 18’lik bir kesim ise bu konuyu hiç bilmediğini ya da fikir sahibi olmadığını ifade etti.

El Kaide ya da Taliban militanlarının Afganistan’daki İngiliz askerini ya da diğer NATO gücü askerlerini hedef almasının doğru ve haklı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 11 olarak ortaya çıkarken, yüzde 78’lik bir çoğunluk ise bu saldırılara bütünüyle karşı olduğunu vurguladı.

Ankete katılanların yüzde 95’i Taliban’ın Pakistan’da intihar bombacıları kullanmasının yanlış olduğunu belirtti. Bunu doğru bulanların oranı ise yüzde 2’de kaldı.

Katılımcıların yüzde 67’si Pakistan hükümetinin Taliban güçlerine karşı harekete geçmesi gerektiğini söylerken, yaklaşık yüzde 25’i ise bunun yanlış olacağını ifade etti.

İngiltere ve ABD’nin başını çektiği gücün Afganistan ve Pakistan’a müdahale nedenlerini anlayıp anlamadıkları da sorulan anket katılımcılarının yüzde 25’i "gerekçeleri çok iyi anlıyorum" diye yanıt verirken, yüzde 29’luk bir grup ise "hayır bu gerekçeleri asla anlamıyorum" dedi. Yüzde 43’lük bir kesim ise gerekçelerin sadece bir kısmını anlayabildiğini belirtti.

Katılımcıların yüzde 70’i İngiliz hükümetinin Afganistan ve Pakistan’daki sivil halka yardım etmek için çaba göstermediği yolunda görüş bildirdi.
Yüzde 80 oranındaki İngiliz Müslüman da bir Müslüman’ın El Kaide kaynaklı terörizmle ilişki kurduğuna tanık olması halinde polise ihbarda bulunacağını söyledi. Sadece yüzde 10’luk bir kesim böyle bir durumda polise ihbar seçeneği üzerinde durmayacağını belirtti.

Ankete katılan Müslüman İngilizlerin yüzde 30’u polisin, hükümetin ve İngiliz halkının İslam karşıtı olduğunu düşündüğünü kaydederken, katılımcıların büyük çoğunluğu ise bu düşünceye katılmadığını bildirdi.



Kategori : DÜNYA