Başbuğun sözlerine siyasi yorumlar

  • Ana Sayfa
  • Başbuğun sözlerine siyasi yorumlar
Başbuğun sözlerine siyasi yorumlar
Başbuğ'un açıklamaları kamuoyunu ve siyasileri tatmin etti mi? İşte siyasetçilerin görüşleri: Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Genel kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamaları siyasette de geniş yankı buldu. siyasetçiler açıklamaları genel olarak 'dengeli' buldu. İşte değerlendirmeler:

DOĞRU ÇIKSAYDI ÖZÜR BEKLENİRDİ
CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, Başbuğ'un istifa çağrılarını 'kaale almadım' söz inşaat firması lerini değerlendirirken,"Sayın Baykal belge doğru çıkarsa Genel Kurmay başkanı ya özür dilesin ya istifa etsin, demiştir. Ama belge sahte çıktı. Genel kurmay Başkanı 'kağıt parçası' dedi. Bu durumda böyle bir şeye gerek yoktur. Doğru çıksaydı bu beklenirdi. Ama kağıt parçası çıktı" dedi.

YIPRATMADA SİYASET DE VAR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı; Orgeneral Başbuğ'un net bir tavır sergilediğini belirterek, "Uzun süredir TSK üzerinde bir yıpratma kampanya yürütülüyor ve bu kamyanyanın bir yanında siyasi otorite görülüyor. Genel Kurmay Başkanı hukuk devletine bağlılığını ortaya koydu. TSK üzerinde siyasi rant elde etmek için çalışanlara 'elinizi TSK üzerinden çekin' dedi. Gerçekten TSK kullanılarakbir mağduriyet görüntüsü yaratılıyor ve siyasi rant sağlanıyordu. Buna tavrını net koydu. AKP'nin savcının kararına inanmadıkları yönündeki açıklamalarına karşın da saygı duyulması çağrısı yapması manidardı. Asimetrik savaş yürütüldüğünü ve basına sızdırılan bazı belge ve bilgilerle ilgili net tavır koydu" dedi

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, "Genel Kurmay Başkanından 'belge sahte çıkarsa ne yapacağımızı göreceksiniz' sözü nedeniyle şimdi daha net bir tavır bekleniyordu. Kamuoyunda bir beklenti vardı. Bu açıklama bu beklentileri karşılayan bir açıklama olmamıştır. Keşke daha önce o sözü söylemeseydi.



Kategori : GÜNCEL