Kablosuz ağa el marifeti

Kablosuz ağa el marifeti
Kablosuz ağ ile internete bağlanırken yer sorunu mu yaşıyorsunuz? Bir çözüm yolu var ama sonucuna garanti veren yok.Abone ol

Kablosuz ağ ile internete bağlananlar için pratik bir çözüm yolu. Kendi emeğiniz ile anten yapın ve bağlantıyı güçlendirin.

Hızı artırmada çok da başarılı olduğu söylenemez ama yine de eğlenceli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Chiponline sitesi kablosuz bağlantı sahiplerini ilgilendiren bu ilginç haberi sunuyor.

Eğer bir internet düşkünü iseniz boş zamanlarınızda koltuğunuza rahatça kurulmuşken veya belki bahçede dizüstü bilgisayarınızla rahat rahat internete girebilmekten güzel bir şey olamaz. Ama kimi zaman bu hayaller, bir kablosuz router alıp evinize kurduğunuzda suya aziziye marker düşer. Telefon girişiniz evinizin öyle ters bir noktasındadır ki keyif çatmak istediğiniz nokta ile arasında bir yığın duvar vardır ve sinyal gücü zayıfladığından internete doğru dürüst bağlanamazsınız.

Bu durumlarda en kesin çözüm bir kablosuz tekrarlayıcı almak. Tabi 50$+KDV gibi bir parayı gözden çıkarırsanız. Eğer böyle bir harcama yapmaya değmeyeceğini düşünüyorsanız ve ilkokuldaki elişi derslerini hâlâ özlüyorsanız size ufak bir önerimiz olacak. freeantennas.com adresindeki bu origami anten hem ucuz, hem de eğlenceli!

Hangi malzemeler gerekli? Nasıl yapmalı?

[PAGE]



İlk önce anten planının olduğu PDF'yi indirip yazıcınızda yazdırın. Eğer kalınca bir kağıda basabilirseniz – tabi yazıcınız kalın kağıtlara basabiliyorsa – daha sağlam bir anten elde edersiniz. Antenin boyutlarını baskı kâğıdını ölçeklendirerek modeminize uygun hale getirebilirsiniz. Önemli olan küçük karenin oranlarını koruması.

Eğer isterseniz – çizgileri kaybetmemek koşulu ile – antenin iç kısmına istediğiniz bir resmi veya motifi yapıştırabilirsiniz. Hatta çocukluğu daha abartıp eski boya kalemlerinizi bulabilirseniz resim eklemeden çıktı alıp sonradan da boyayabilirsiniz. Anteninizi görenlerin sizi ayıplayacağını düşünüyorsanız korkmayın; çocuklarınızın veya yeğenlerinizin boyadığınızı söylersiniz, olur biter.

Çıktı aldıktan sonra parabol yansıtıcınızın parçalarını kâğıttan kesin. Maket bıçakları işinizi kolaylaştırabilir. Daha dikdörtgen şeklindeki anten yüzeyini bir alüminyum folyo üzerine yerleştirin ve yine bir maket bıçağı yardımıyla aynı şekilde bir folyo parçası kesin ve kâğıt üzerine yapıştırın. Daha sonra model kâğıtlarınız üzerindeki "+" ve "-" şeklindeki işaretleri maket bıçağınızla üzerinden geçerek kesin.

Son olarak yuvarlak parçayı şeklimizdeki gibi bükerek üzerindeki çıkıntıları yansıtıcı parçasındaki kestiğiniz kısımlara yerleştirin. Bunu yaparken alüminyum folyolu kısmın dışta kalmasına dikkat edin.

Anten yansıtıcınız artık kullanıma hazır. Büktüğünüz parçanın üzerindeki "+" şeklindeki delikleri hafifçe açtırıp router'ınızın antenini buradan geçirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Getirisi götürüsü neler?

[PAGE]

Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ