Yeni dizel yakıt sonuna kadar yakıyor!

  • Ana Sayfa
  • Yeni dizel yakıt sonuna kadar yakıyor!
Yeni dizel yakıt sonuna kadar yakıyor!
12 ülkeden sonra bu hafta içerisinde Türkiye pazarına sunulacak olan yeni dizel yakıt en temiz, en verimli olarak tanıtılıyor.Abone ol

Shell’in geliştirdiği sentetik yakıt bileşeni olan, gazdan sıvıya dönüştürülmüş (GTL) teknolojiye sahip yeni dizel yakıtı, 12 ülkeden sonra bu hafta içerisinde Türkiye pazarına sunulacak.

Yeni nesil dizel araçlar için üretilen yakıt olan “Shell V-Power Diesel GTL”, içerdiği formülü ile sıradan dizellere göre daha temiz ve verimli bir yanma sağlıyor. Tortu birikmesinin önüne geçen yakıt, motoru sürekli temizleyerek ömrünü uz ulah seo atıyor ve performansı artırıyor.

Düşük kükürtlü dizel segmentinde yer alan GTL teknolojili yakıt, 12 ülkeden sonra Türkiye’de de bu hafta içerisinde satışa sunulacak. İngiltere Thornton’da bulunan Shell Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen yakıtın tanıtımında konuşan Shell & Turcas Petrol A.Ş. Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna, Türkiye’nin Shell için önem arz eden 10 pazardan biri olduğunu belirterek, Shell’in 100. ürün lansmanını bu yakıtla Türkiye’de yapacaklarını söyledi.

Shell ve Turcas birleşmesinin ardından şirketin iyi bir performans gösterdiğine işaret eden Mavituna, “2008 yılında akaryakıt pazarı yüzde 1 daralırken, biz yüzde 4 büyüme sağladık” dedi.

GTL teknolojili ürünün bu hafta içerisinde bayilere tanıtımını yaparak dağıtımına başlayacaklarını bildiren Mavituna, yeni ürünle dizel kullanıcı Türk tüketicisine ikinci bir alternatif sunacaklarını kaydetti.

“HER DAMLADAN EN FAZLASINI ALIN” SLOGANI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mavituna, GTL teknolojili ürünün aracı ilk alındığı performansına geri getirdiğini ifade ederek, “Müşterilerimiz bu yakıtı sürekli kullanırlarsa araçlar ilk günkü performansına geri dönüyor. Bu yüzden ürünün sürekli kullanmasını öneriyoruz” dedi. Mavituna, ürünün fiyatının diğer dizel yakıtlara göre daha yukarıda olacağını, henüz fiyat belirlemesi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

“Her damladan en fazlasını alın” sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Mavituna, bu yakıtın en iyi, en verimli ve en temiz yakıt olduğunu söyledi.
Pınar Mavituna, Shell’in 14 ülkede teknoloji merkezi bulunduğunu ve şirketin 2008 yılında 1,4 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptığını ifade etti.



Kategori : EKONOMİ