Anadolu Hayatın ilk 3 ayı süper

  • Ana Sayfa
  • Anadolu Hayatın ilk 3 ayı süper
Anadolu Hayatın ilk 3 ayı süper
Kriz Anadolu Hayat Emeklilik'e uğramadı. İlk üç aylık net karı göz kamaştırdı. İşte şirketin yaptığı yazılı açıklamaAbone ol

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, şirketin 2009 yılı ilk 3 aylık net karının yüzde 166 artışla 23,3 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Mete Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılının ilk çeyreğinin, gerek küresel krizin etkilerinin gerekse hayat ve bireysel emeklilik branşlarındaki rekabetin artarak devam ettiği bir dönem olduğunu belirtti.

Uğurlu, bireysel emek seo lilik branşında sektör ortalamalarının üzerinde gelişme sergileyen Anadolu Hayat Emeklilik'in aktif büyüklüğünün 3,6 milyar liraya, net karının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 166 oranında artarak 23,3 milyon liraya ulaştığını kaydetti.

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 2009 yılı mart ayı sonu itibariyle 388 bin 370 katılımcıya ve yaklaşık 1,5 milyar lira fon büyüklüğüne ulaşan şirketin, bireysel emeklilik sistemindeki pazar payının, belirtilen kalemler itibariyle sırasıyla yüzde 21,7 ve yüzde 21 düzeyinde gerçekleştiğini vurgulayan Uğurlu, bu dönemde, söz konusu branşta 78 milyon lira katkı payı üretimi sağlandığını, katılımcı sayısındaki sektör liderlikleri devam ederken, fon büyüklüğünün 2008 yıl sonu ile karşılaştırıldığında yüzde 9,6 oranında arttığını belirtti. Uğurlu, şunları kaydetti:

''Anadolu Hayat Emeklilik'in, 2009 yılı mart ayı sonunda hayat sigortası müşteri sayısı 796 bin 432, hayat sigortalılarına ait finansal varlıkların toplamı da 1 milyar 657 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Bu dönemde, sigortalılara ait finansal varlıklar (hayat matematik karşılığı) açısından sektörün en büyük şirketi olma özelliğimiz muhafaza edilmiş ve 99 milyon lira prim üretimi ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir gelişme sağlanmıştır.''

Uğurlu, faaliyet gösterilen hayat ve bireysel emeklilik branşlarında elde edilen toplam 8 milyon liralık teknik kar ve şirketin portföyünden sağlanan 20,5 milyon liralık net yatırım gelirinin etkisi ile brüt karın 29,5 milyon liraya ulaştığını kaydetti.



Kategori : EKONOMİ