Bakan Atalaydan Cerraha tebrik

Bakan Atalaydan Cerraha tebrik
İstanbul Emniyet'inde incelemelerde bulunan Atalay, son valiler kararnamesini bakın hangi sözlerle değerlendirdi.Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye Valiliği'ne atanmasıyla ilgili olarak, ''Bu aynı zamanda İstanbul'a verilen bir değerdir. Normal diğer illerde olan yaygın bir uygulama değildir. İstanbul'a verdiğimiz önemin de bir göstergesidir'' dedi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yenilenen Pasaport Şube Müdürlüğü'nü gezen ve Pasaport Şube Müdürü Mehmet Hasbal'dan bilgi alan Atalay, şubenin yeni halini görmek istediğini belirterek, buralarda hizmetlerin hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Daha önceden işlemlerin çok daha uzun sürdüğünü belirten Atalay, ''Pasaportlar şimdi bir günde veriliyor. Burası da yeni dizayn edildi. Gayet de iyi miami seo görünüyor. Vatandaşa çok rahat bir şekilde hizmet veriliyor. Hayırlı olsun'' diye konuştu.

Şubeyi gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Atalay, geçen hafta kapsamlı bir valiler kararnamesi, bu hafta da yine çok geniş bir emniyet müdürleri kararnamesi çıkardıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bugün gelmeden öce bazı genel müdürlükler ve daire başkanlıklarında yeni atamalar yaptık. Bugün kararnamemizi sevk ettik. Bazı arkadaşlarımızı yurt dışına gönderiyoruz. Güvenlik müşavirliğimiz var, yeni kadrolar aldık. Güvenlikle ilgili işbirliğimizin yoğun olduğu ülkelere öncelik verdik. Oralara atamalar yaptık. Özellikle uyuşturucuyla mücadele, insan kaçakçılığı gibi uluslararası sınır ötesi suçlar konusunda, öncelikle komşu ülkeler ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, oralarda güvenlik müşavirliğimizin olması iyi olacak. Çünkü, o ülkelerin çoğunun Ankara'da büyükelçiliklerde müşavirliği vardı. Onu da ilk defa biraz daha planlı olarak başlatmış olduk. Şu anda Bakanlığımızın 19 kişilik yurt dışı güvenlik müşavirliği kadrosu var.''

Yaz dönemiyle ilgili olarak da büyük bir kararnameleri olduğuna dikkati çeken Bakan Atalay, ''Kaymakam ve vali yardımcısı kararnamemiz var. Her yıl bulunduğu bölgede ve ilçede süresini dolduran mülki idari amirler yer değiştirir. Onların bir üst veya farklı ilçelere gitmesi gerekir. Bunları Haziran ayında özellikle yoğunlaştırmamızın sebebi, atananların yeni görev yerlerine yaz döneminde yerleşmeleri için. Böylece bu dönemdeki önemli tayin, yer değiştirme gibi işlemlerimiz bitmiş olacak'' şeklinde konuştu.

CERRAH'A TEBRİK

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı Osmaniye Valiliği'ne atanmasından dolayı tebrik eden Atalay, şöyle devam etti:

''Celalettin Bey artık vali statüsünde. Osmaniye ilimizin valisi oldu. Bu atamayı şöyle değerlendirebilirsiniz; bu aynı zamanda İstanbul'a verilen bir değerdir. Normal diğer illerde olan yaygın bir uygulama değildir. İstanbul'a verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. İstanbullu bir Başbakan'ın ve İstanbul u çok seven bir Başbakan'ın kabinesinin bir kararnamesi olarak da değerlendirebilirsiniz.''

Bir gazetecinin, ''Taraf Gazetesi'nde yayımlanan belge'' ile ilgili sorusuna da Atalay, ''Bu konuda benim bir şey söylemem gerekmez. Her şey ortalıkta'' yanıtını verdi.

Pasaport Şube Müdürlüğü'ndeki pasaport kayıt defterini de denetleyerek imza atan Atalay, daha sonra emniyetten ayrıldı.

Bakan Atalay'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki programına İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.



Kategori : POLİTİKA