Erdoğana PKK ile görüş çağrısı

  • Ana Sayfa
  • Erdoğana PKK ile görüş çağrısı
Erdoğana PKK ile görüş çağrısı
DTP'liler süreci fırsata çevirme telaşında. DTP'li Demirtaş çözüm için Başbakan Erdoğan'a 3 adres gösterdi.Abone ol

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorunun çözümü için ya DTP ya PKK ya da terörist Abdullah Öcalan'la görüşmek zorunda kalacağını söyledi.

'Terörle araya mesafe koyun' şartını kabul edemeyiz"

Partisinin Batman İl Kongresinde konuşan DTP Grup Başkanvikil Demirtaş, Ba seo company şbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Terörle aralarına mesafe koysunlar" şartını hatırlatarak, çözüm için önlerine konulan şartları kabul edecek durumda olmadıklarını söyledi.

'Erdoğan PKK ile görüşmek zorunda'

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın kendi verdiği sözü çiğneyeceğini de öne sürdü. Demirtaş, “Başbakan çözüm için ya DTP ya PKK ya da Abdullah Öcalan’la görüşmek zorundadır” dedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, (Kürt sorununda iyi şeyler olacak) söylemi ile Yazar Hasan Cemal'in Kandil röportajından sonra sorunun çözümünün gündeme oturduğunu, ancak bazı kesimlerin bu olumlu süreci sekteye uğratmak istediğini ifade etti.

PKK lehine slogan

Demirtaş'ın Abdullah Öcalan'a “Sayın” diye hitap ettiği kongrede, sık sık terör örgütü PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.

'Muhataplar görülmek istenmiyor'

DTP Milletvekili Bengi Yıldız ise 29 Mart seçimlerinde bölgede büyük bir zafer kazandıklarını savundu. Yıldız, Kürt halkının mücadelesinin, Kürt sorununun çözümünde hükümeti ve aydınları bir noktaya varmak zorunda bıraktığını belirterek, "Kürt sorununun çözümüne ilişkin tüm kurum ve kuruluşlar, hükümet ve Türkiye'nin aydınları bir çözüm gerektiğinin farkına vardı. Ama sorunun çözümü konusunda muhataplar görülmek istenmiyor.'' dedi.



Kategori : POLİTİKA