Asker köstebeği böyle yakaladı!

  • Ana Sayfa
  • Asker köstebeği böyle yakaladı!
Asker köstebeği böyle yakaladı!
Şubat ayında bazı istihbarat bilgilerini medyaya sızdırdığı iddia edilen iki teğmenin yakalanışı da medyaya sızdı!Abone ol

Erzincan'da Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK ile ilgili istihbarat raporunu geçen şubat ayında medyaya sızdırdıkları iddiasıyla geçen hafta bir üsteğlmen ile bir teğmenin tutuklandığı olayında bazı bilgiler gün ışığına çıkmaya başladı.

Terör örgütü PKK ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı arşivinde yer alan, istihbarat bilgilerinin gazetelerde yayımlanmasının ardından askeri savcılık soruşturma başlattı. Öncelikle be Silis kumu lgenin gerçek olup olmadığı araştırıldı, daha sonra belgenin hangi birim tarafından kullanıldığı, bu birimdeki bilgisayardan dışarıya bilgi gönderilip gönderilmediği, birimle ilgili kişilerin kimlerle görüştüğü ve görüşülen kişilerin bağlantılarına ulaşıldı. Araştırmalar sonucu, gerçek olduğu saptanan belgenin, Erzincan'dan sivil kişilere sızdırıldığı yönünde bulgular elde edildi. Harekete geçen askeri savcılık, belgeyi sızdırdığı iddia edilen muvazzaf subaylar hakkında gözaltı ve arama kararları çıkarttı.

ARAMA İÇİN POLİSTEN YARDIM İSTENDİ

16 Haziran'da Ankara'dan gelen bir hakim binbaşı ve iki askeri savcı olayda adı belirlenen teğmen A.K. ve adı öğrenilemeyen üsteğmenin evlerinin aranması için polisten yardım istedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden 2'si kadın 4 sivil polis görevlendirildi. Ekip önce Ordu Caddesi'nde bulunan Teğmen A.K.'nın oturduğu daireye girdi. Evde yapılan yaklaşık bir saatlik aramada 3 dizüstü bilgisayar, 8- 10 hardisk, çok sayıda flash bellek, CD ve çok sayıda kağıt ve doküman ele geçirdi. Arama ekibini karşısında görünce şaşıran teğmen A.K., askeri hakimin "Televizyon izliyor musun? En çok dikkat çeken haber ne?" sorularına, "Herkes gibi ben de izliyorum. Herkesin bildiği kadar bazı şeyleri biliyorum" yanıtını verdi.

Teğmen A.K.'nın askeri hakim tarafından kendisine yöneltilen "3 bilgisayar ile ne yapıyorsun" sorusuna ise yanıt veremediği öğrenildi. Kelepçe takılarak gözaltına alınan A.K'nın ardından, Kırklar Caddesi'nde bulunan üsteğmenin evine giden ekipler, taşındığını saptadı. Kimliği öğrenilemeyen üsteğmenin yerleşitği Orduevi'nde gözaltına alındığı belirtildi.



Kategori : GÜNCEL