Merkelden Erdoğan tüyoları

Merkelden Erdoğan tüyoları
Türk medya kuruluşlarının temsilcilerini ağırlayan Başbakan Angela Merkel, Erdoğan hakkında ipuçları verdi.Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dostane temasları olduğunu, Erdoğan’ın kendisine ilk adıyla hitap ettiğini söyledi.

Merkel önceki gün Almanya’daki Türk medya kuru texas seo luşlarının temsilcileri ile Başbakanlık’ta bir araya geldi. Türkiye-Almanya Kültür Forumu ve Robert Bosch Vakfı’nın “Türk-Alman Gazeteciler Programı” çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmeye, 26 Türk basın temsilcisi katıldı.

Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la dostane temasları olduğunu vurgulayarak, Erdoğan’ın kendisine “Angela” diye hitap ettiğini kaydetti.

Kendisinin de Başbakan’a “Erdoğan” diye hitap ettiğini anlatan Merkel, “Sayın Erdoğan’la son derece samimi, dürüst bir ilişkimiz var. Birçok konuda gayet rahat konuşabiliyoruz. Türkiye’deki başarılarını takdir ediyorum” diye konuştu.

Politikacıların bazen kendi aralarında sert konuşabildiğine dikkat çeken Merkel, “Mesela Sarkozy ile farklı görüşlere sahip olduğumuz zaman, bunları sert bir şekilde birbirimize söyleyebiliyoruz, ama alınmadan. Türk gazetelerindeki manşetlere baktığım zaman bizim gazetelerin daha ılımlı olduğunu düşünüyorum. Yani, böyle farklar oluyor” dedi.



Kategori : DÜNYA