İran karıştı Peres bayramda

İran karıştı Peres bayramda
İran'daki karışıklık ve gösteriler İsrail'i sevindirdi. Peres'e göre uranyum bile rejimi kurtaramayacak..Abone ol

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran rejiminin büyük yara aldığını ifade etti ve "İran rejimini artık uranyum bile kurtaramayacak" dedi.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Çatırdayan İran rejimi büyük yar otel reklam a aldı" dedi.

Peres, Kudüs'te, Cumhurbaşkanlığında düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, İran rejiminin "kendi yalnızlığı içinde kaldığını" öne sürerek, "Çatırdayan ve ağır yaralar alan İran rejimini zenginleştirilmiş uranyum bile kurtaramayacak" ifadesini kullandı.

Peres, demokratik ülkelerde seçimlerin sonucunu oyların tayin ettiğini, demokratik olmayan rejimlerde ise seçimin sonucunu "sayımın" belirlediğini ifade etti.

Öte yandan, İsrail'deki İran kökenli Yahudilerden bir grup ile öğrenciler, Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği önünde, İran'daki muhalif gösterilere katılanlara uygulanan baskı ve şiddeti protesto etti.

Amerikan Büyükelçiliği karşısındaki yolda toplanan yaklaşık 100 kişi, Tahran'daki gösterilerde öldürülen "Nida" adlı genç kızın resimlerini taşıdı, resim etrafında mumlar yaktı.

Gösteriye katılanlar, ABD Başkanı Barack Obama'yı, İran'daki reformculara yönelik saldırılara karşı harekete geçmeye çağırdı.



Kategori : DÜNYA