En büyük küfür Türk müsün? demek

  • Ana Sayfa
  • En büyük küfür Türk müsün? demek
En büyük küfür Türk müsün? demek
Sovyet dünyasının renkli lideri pek öyle küfürlü konuşmazmış. En büyük küfürü kızdığı kişiye Türk demek olurmuş... Abone ol

Arap ülkelerinin son yıllardaki en gözde küfürünün "Anneni Türk televizyonunda görmüşler" olduğu ortaya çıktıktan sonra başka bir küfür de Sovyetler Birliği' ny seo nden geldi. Ancak bu küfür sadece Türk televizyonlarını değil, tüm Türkler'i aşağılıyor. Sovyetler'in renkli liderlerinden Nikita Kruşçev'in çok kızdığı kişilere, “Türk müsün!” diye bağırdığı ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinde Cenk Başlamış'ın haberine göre; ABD'de yaşayan oğlu Sergey Kruşçev, Jozef Stalin'in ardından 1953-1964 yılları arasında Sovyetleri yöneten babasıyla ilgili bazı anılarını Ukrayna basınına anlattı.

KIZDIĞI KİŞEYE TÜRK DERDİ

Kruşçev,babasının evde devlet işlerinden fazla söz etmesini sevmediğini belirtti ve “Benim söylediklerimi de bazen ilgiyle dinler, bazen susmamı isterdi. Öyle fazla küfürlü konuşan birisi değildi. Öfkelendiğinde kullandığı en ağır küfür kızdığı kişiye 'Türk' demek olurdu. Kelime hazinesi çok zengindi. Konuşurken deyimleri çok kullanır, çevirmenleri zor duruma düşürürdü” dedi.



Kategori : GÜNCEL