AB Bakanlığına Türk dostu

AB Bakanlığına Türk dostu
Türkiye’nin AB üyeliğine en sert direnci gösteren Fransa, AB bakanlığına atadığı isimle yumuşama sinyali verdi. Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye’nin AB üyeliğine en sert tavrı gösteren ülkelerin başında gelen Fransa; Türk dostu bir ismi AB’den sorumlu bakanlığa atadı. Bu atama Fransa’dan Türkiye’ye yumuşama sinyali olarak yorumlandı.

Türk Mevsim north dakota seo i isimli proje öncesinde Fransa’da iki önemli atama yapıldı. Kabineye yapılan bu iki atama dış politika uzmanlarınca; Türkiye ile Fransa’nın ilişkilerinde eni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlandı. Fransa’da AB Bakanlığı’na Pierre Lelouche atandı. Türkiye dostu olarak tanınan Lelouche AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış ile çok eskiye dayanan bir dostluğa da sahip. Lelouche ve Bağış NATO-PA’da birlikte görev yapmışlardı. Daha önce Fransa ile Türkiye arasında yaşanan zorlu dönemlerde Türkiye ile diyaloğu sağlamak için Sarkozy tarafından özel temsilci olarak görevlendirilen Lelouche türkiye’yi defalarca ziyaret etmişti.

Fransa’da Kültür Bakanlığı’na da Frederik Mitterand atandı. Mitterand, Türkiye’ye olan sevgisi ile tanınan ve Türk Mevsimi projesine destek veren bir parlamenter olarak biliniyor.

Bu iki atamanın yanı sıra Fransa’da Türk Mevsimi olarak adlandırılan ve iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirme ve geliştirmeye dönük projeye destek verilmesi talimatı verildiği de bildirildi. Bu proje öncesinde kabineye yapılan bu iki önemli atama ile Fransa’nın bundan sonra Türkiye’nin üyeliğine ilişkin daha uyumlu bir tavır takınabileceği değerlendirildi.



Kategori : GÜNCEL