First Lady istedi gay bakan geldi

  • Ana Sayfa
  • First Lady istedi gay bakan geldi
First Lady istedi gay bakan geldi
Kocasına olan yakınlığı nedeniyle rakip olarak gördü, Dati'nin ayağını kaydırdı. Yerine de gay bakan geldi... Abone olNicolas Sarkozy gece yarısı kabineyi yeniledi. Carla'nın kocasına olan yakınlığı nedeniyle rakip gördüğü Rachida Dati gitti. First Lady'nin arkadaşı gay yazar bakan oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kabinesindeki 2 bakanın Avrupa Parlamentosu seçimlerini kazanar idaho seo ak ayrılmasının ardından, önceki gece geç saatlerde kabine değişikliğine gitti. First Lady Carla Bruni'nin kocasına olan yakınlığı ve hırsı nedeniyle rakip olarak gördüğü Rachida Dati, Avrupa Parlamentosu'na milletvekili seçildiği için giden isimler arasında yer aldı.

Sarko'nun bir diğer gözde bakanı Rama Yade de koltuğunu kaybetti.
Yeni kabinede en dikkat çeken isim ise Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın kuzeni Frederik Mitterand oldu. Film yapımcısı, yazar ve TV spikeri Mitterand'ın Fransa'da oldukça prestijli kabul edilen Kültür Bakanlığı görevine getirildi. Bir gay dergisinde yazan Mitterand, oldukça ateşli bir gay hakları savunucusu. Sarko, İçişleri Bakanlığı'na da çocukluk arkadaşı Brice Hortefeux'u getirdi. Fransız AFP ajansı kabine değişikliğini, 'Artık hiçbir güçlü bakan, ülkedeki azınlıkları temsil etmiyor' sözleriyle yorumladı.

Cumhurbaşkanı kuzeni kontenjandan bakan
FRANSA'DA ateşli bir gay hakları savunucusu olan Frederik Mitterrand'ın yakın dost olduğu Carla Bruni'nin isteğiyle bakan olduğu konuşuluyor. Mitterrand'ın 'First Lady' kontenjanından kabineye girmesi ise, 'Carla siyasete parmak soktu' yorumlarına neden oldu.



Kategori : DÜNYA