Hamaneyden ABD yönetimine rest!

Hamaneyden ABD yönetimine rest!
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ve Avrupa'nın demokrasi eleştirilerine sert çıktı.Abone ol

Hamaney, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi ve beraberindeki heyeti kabulde, seçim sonrası gelişmeler ile Batılı ülkelerin açıklamalarına değindi.

''İran'ın iç işlerine karışılmaması'' yönündeki uyarısını yineleyen Hamaney, siyasetçilerin ve halkın tek yürek olması halinde yabancıların müdahalesinin etkisiz kalacağını söyle california seo di.

Hamaney, ABD ve Avrupa ülkeleri liderlerinin seçimlere ilişkin açıklamalarına atfen, ''Onlar, kısa görüşlülükleriyle İran hakkında öylesine konuşuyorlar ki, sanki tüm sorunlarını halletmişler de sadece İran'ınki kalmış'' dedi.

''ABD ve Batılı ülkelerinin Afganistan, Irak, Filistin ve Pakistan'da halka karşı katliam yaptığını'' savunan Hamaney, ''Bunlar, merhamet ve insan sevgisinden uzaklar. Şimdi kalkıp da İran halkının yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar. Onların hedefi belli ve halk da bunun farkında'' ifadesini kullandı.

Halkın uyanık, bilinçli ve tecrübeli olduğunu, İran aleyhindeki girişimlerin ters tepeceğini belirten Hamaney, ''8 yıl boyunca bu halka karşı cinayet işlendi, bomba ve füzelerle evleri viran edildi ve kimyasal silah kullanıldı. Bu ülkeler, hiçbir şekilde merhamet duygusu ifade etmediler, tam tersine düşmana yardım ettiler'' diye konuştu.

Hamaney, ülkedeki son gelişmelerle ilgili uyarısını da tekrarlayarak, ''halkın birlik ve beraberliğinin zarar görmemesi için bütün sorumluları, özellikle de her iki taraftaki siyasileri duyguları tahrik edebilecek her türlü davranıştan kaçınmaya'' çağırdı.

''Sorunları yasalar çerçevesinde çözmek mümkün'' diyen Hamaney, görüş farkılıklarına rağmen halkın yekvücut olduğunu, bunu da seçimlere yüksek oranda katılarak gösterdiğini söyledi.



Kategori : DÜNYA